Kopers-bescherming
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4.29
Gratis bezorging vanaf 10,-

Ergonomische zitbal

Sorteer op
Foto-tabel | Lijst

6 Artikelen

Ergonomische zitbal - 55 cm - Grijs
56,95 47,07
Leverdatum berekenen...
Ergonomische zitbal - 75 cm - Grijs
59,95 49,55
Leverdatum berekenen...
Ergonomische zitbal - 65 cm - Grijs
59,95 49,55
Leverdatum berekenen...
Ergonomische zitbal - 75 cm - Lichtgrijs
59,95 49,55
Leverdatum berekenen...
 • Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
 • Mogelijkheid tot gemonteerde levering
Ergonomische zitbal - 65 cm - Lichtgrijs
59,95 49,55
Leverdatum berekenen...
Ergonomische zitbal - 55 cm - Lichtgrijs
56,95 47,07
Leverdatum berekenen...

Wist je dat een zitbal ook heel goed kan dienen als bureaustoel? Veel mensen zijn hier nog onbekend mee, maar de voordelen van een bureaubal voor op je kantoor zijn legio! De zitballen worden vaak in fitnesscentrums tevoorschijn gehaald, maar tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven voor een ergonomische zitbal als bureaustoel. Maar waarom is dit nou zo populair? Dat lees je hier!

Wat zijn de voordelen van een zitbal?

 1. Waarom is een ergonomische zitbal zo goed voor je lichaam?
 2. Welke voordelen biedt een ergonomische bureaubal nog meer?
 3. Hoe kun je de juiste ergonomische bal voor jou vinden en hoe gebruik je hem het beste?
 4. Wat doet een ergonomische bureaubal met je lichaam na langdurig gebruik?

Waarom is een ergonomische zitbal zo goed voor je lichaam?

De meesten van ons brengen het grootste deel van de dag zittend door, of we nu aan een bureau werken, tv kijken of autorijden. En hoewel zitten misschien niet veel kwaad lijkt te doen, kan het op den duur leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder rugpijn, nekpijn en een slechte houding.

Door een bal te gebruiken in plaats van een stoel, verbeter je je houding en verminder je de belasting van je rug en nek. Bovendien zal de handeling van het zitten op een onstabiel oppervlak je kernspieren aanspreken en helpen ze na verloop van tijd te versterken. Dus als je een manier zoekt om je gezondheid te verbeteren en pijn te verminderen, dan is een ergonomische kantoorbal zeker een goed begin.

Zitbal voor op kantoor  Zitbalergonomische zitbal 

Ben je van plan om heel je werkomgeving aan te pakken? Dan bieden wij hier verschillende accessoires voor aan. Een fijne werkomgeving is het halve werk.

Welke voordelen biedt een ergonomische zitbal nog meer?

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je zithouding te verbeteren, kun je een ergonomische zitbal overwegen. In tegenstelling tot een traditionele stoel stimuleert een bureaubal je om rechter op te zitten en je kernspieren te gebruiken om in balans te blijven.

Bovendien kan het ook helpen om je bloedsomloop te verbeteren en rugpijn te voorkomen. Het is een perfecte oplossing als je moeite hebt met stilzitten, want hij biedt een zachte manier om je lichaam in beweging te houden. Al met al biedt de kantoorbal een aantal voordelen ten opzichte van andere zitoplossingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie zijn zithouding wil verbeteren.

zitbal voor je bureau zitbal kantoor bureaubal voor een juiste houding

Niet alleen de juiste zithouding is belangrijk, maar ook de hoogte van je bureau. Een verstelbaar bureau is daarom de beste optie voor een juiste werkhouding.

Welke zitbal moet ik kiezen en hoe gebruik ik deze?

Een ergonomische bureaubal kan helpen je houding te verbeteren en rugpijn te verlichten. Maar hoe weet je welke bureaubal geschikt voor je is? En als je er eenmaal een hebt, hoe gebruik je hem dan op de juiste manier?

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een zitbal:

 • Grootte: De bal moet groot genoeg zijn dat je benen comfortabel kunnen bungelen als je zit. Als hij te klein is, ga je uiteindelijk slungelig zitten.
 • Materiaal: De meeste ballen zijn gemaakt van PVC of latex. Kies het materiaal waar jij je het prettigst bij voelt.
 • Stevigheid: Ook hier is comfort de sleutel. Het moet namelijk stevig genoeg zijn om je gewicht te ondersteunen, maar niet zo hard dat hij oncomfortabel is om op te zitten. Het kan zijn dat je moet experimenteren om de juiste balans te vinden.

Als je eenmaal de perfecte zitbal hebt gekozen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het gebruik ervan:

 • Positie: De bal moet zo geplaatst worden dat je knieën in een hoek van 90 graden staan als je zit. Je rug moet recht zijn en je schouders ontspannen.
 • Beweging: Zit niet alleen maar stil maar gebruik het als een gelegenheid om je lichaam te bewegen. verschuif zachtjes je positie en stuiter lichtjes op de bal om je spieren actief te houden.
 • Duur: Als je voor het eerst begint, gebruik de bureaubal dan korte periodes (15-20 minuten) en verhoog geleidelijk naar behoefte. Let op je lichaam en stop als je ongemak begint te voelen.

Met wat vallen en opstaan kun je de perfecte ergonomische kantoorbal voor jou vinden en leren hoe je hem het beste kunt gebruiken. Het zal niet alleen je houding helpen verbeteren, maar het kan ook een leuke manier zijn om wat beweging toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Wat doet een ergonomische zitbal met je lichaam na langdurig gebruik?

Na langdurig zitten op een ergonomische bureaubal kan je lichaam verschillende voordelen ervaren. Zo kan deze optie helpen je houding te verbeteren door je te dwingen rechtop te zitten. Daarnaast kan het ook helpen je kernspieren te versterken en je evenwicht te verbeteren.

En tenslotte kan het ook helpen om de doorbloeding en circulatie in je hele lichaam te bevorderen. Daardoor kan langdurig gebruik van een ergonomische zitbal leiden tot een gezonder en evenwichtiger lichaam.

zitballen real life beeld       verpakkingsinhoud zitbal

Een zitbal kopen?

Bij bureaustoeldiscounter.nl bieden wij verschillende soorten en maten zitballen aan.
De volgende maten kun je bij ons in het assortiment vinden.
Zitbal 75 cm.
Zitbal 65 cm.
Zitbal 55 cm.

Je kunt deze kiezen in verschillende kleuren. Toch niet zo’n fan van de zitbal voor op kantoor? Geen probleem wij hebben natuurlijk ook ergonomische bureaustoelen. Neem gerust een kijkje in ons ruime assortiment! Nog vragen of onduidelijkheden? Bekijk dan onze keuzehulp eens door!