...
Kopers-bescherming
Goed
4.36/5.00
Laden...

Welke bureaustoel moet ik kopen?

Tegenwoordig zeggen ze wel eens: “Zitten is het nieuwe roken”. Klinkt heftig, maar verkeerd en te veel zitten draagt negatieve gezondheidseffecten met zich mee. Hoogstwaarschijnlijk zit ook jij vele uren per dag. Je zit thuis op de bank, je zit in de auto of het openbaar vervoer en je zit tijdens het werken. Een gemiddelde werkdag duurt acht uur. Om klachten te voorkomen is het juist zo belangrijk om op je werkplek te beschikken over een bureaustoel die bij jou past. Nu snappen wij dat mede door het enorme (online) aanbod de keuze nóg moeilijker is. Moet je kiezen voor een klassieke kantoorstoel of toch voor een ergonomische bureaustoel? Lees verder en ontdek welke geschikt voor jou is!

       

Bekijk alle bureaustoelen

Een passende bureaustoel

Binnen de kantoormuren heeft vaak iedereen dezelfde bureaustoel, terwijl collega A vanzelfsprekend niet identiek is aan collega B. Op deze manier is de kans groot dat jijzelf of een collega een verkeerde zithouding aanneemt. Dit resulteert vaak in rugklachten, nekklachten of een muisarm en uiteindelijk, na langdurig verkeerd zitten, tot ziekteverzuim. Daarom hebben wij zes punten opgesteld waarop je moet letten bij het kopen van een goede bureaustoel

Gebruiksintensiteit en wendbaarheid

Om eerder genoemde klachten te voorkomen is het belangrijk dat je comfortabel en op een verantwoorde manier achter een computerscherm kunt zitten. Let bij het kopen dus op de vorm en de voering van de zitting. Voor een hoge gebruiksintensiteit wordt een dikkere zitting met een voering van traagschuim als langdurig comfortabel ervaren. Op kantoor is vaak een wendbare bureaustoel met hoge rugleuning gewenst. Kies geschikte wieltjes voor de ondergrond of een vloerbeschermer om slijtage van de zachte- of harde vloer te voorkomen. 

Materiaal van de bekleding 

Je wilt graag een bureaustoel kopen die de hele dag lekker zit. Nederlandse zomers worden steeds warmer. Het laatste wat je wilt is opstaan om een lekkere bak koffie te zetten en een natte vlek op je nieuwe bureaustoel achterlaten. Maak dus een weloverwogen keuze voor het materiaal van de bekleding. Een rugleuning van mesh zorgt ervoor dat het goed ventileert en voorkomt onnodig zweten op warme zomerdagen. 

Ideale zithoogte 

Een gasveer zorgt voor het verstellen van de zithoogte. Voor lange mensen (1,9m+) kan het nodig zijn om een langere gasveer bij te bestellen. Let met het kopen op het maximaal belastbaar gewicht. Je voeten moeten plat op de grond kunnen staan met je knieën in een hoek van 90 graden en je knieholten vrij van belasting. Vrijwel alle bureaustoelen beschikken over een gasveer en zijn daarmee in hoogte verstelbaar. Dat is fijn, maar nog lang niet genoeg voor een goede zithouding.

Volledig verstelbare bureaustoel

Een volledig verstelbare bureaustoel heeft als voordeel dat deze op een specifieke gebruiker kan worden afgesteld. Onderdelen die verstelbaar kunnen zijn: 

  • Armleggers: deze kunnen in zowel hoogte als breedte worden versteld. Zorg dat je schouders ontspannen zijn en je onderarmen in een ontspannen positie rusten op de armleggers ter hoogte van je bureautafel. 

  • Hoofdsteun: indien er een hoofdsteun aanwezig is, kan deze in de juiste positie versteld worden om de nekspieren te ondersteunen en te laten rusten. 

  • Kantelmechanisme: dit zorgt voor een aangename ontspannen houding. Hierdoor is het mogelijk om een diepe buikademhaling uit te voeren. Dit zorgt voor meer zuurstof in je bloed, waardoor je beter kunt focussen. Daarnaast verlaagt het je stressniveau. 

Lees hier meer over hoe je je bureaustoel goed kunt instellen.

De juiste zitdiepte

Een verantwoorde zitdiepte voorkomt dat de bloedtoevoer naar de benen wordt verhinderd. Het is gewenst de knieholten minimaal te belasten. Een goede bureaustoel heeft daarom een zitting die aan de voorkant lichtelijk afbuigt, ook wel ‘waterfall seat’ genoemd. Bij een juiste zitdiepte kan je 2 tot 3 vingers plaatsen tussen je knieholte en de rand van je bureaustoel.

Ondersteuning van de rug

De rug dient continu ondersteunt te worden door de rugleuning van je bureaustoel. Zelfs als je een verkeerde houding aanneemt, dient de rugleuning steun te geven om de kans op overbelasting te verminderen. Door middel van lumbale ondersteuning (ondersteuning in de onderrug) neem je een actieve houding aan, wordt je onderrug minder belast en verminder je de kans op lichamelijke klachten. 

Het is belangrijk om ieder uur even 5 á 10 minuten te staan om de bloedsomloop te bevorderen, zelfs als een bureaustoel aan alle eisen voldoet.

Het principe ‘goedkoop is duurkoop’ geldt ook voor bureaustoelen. Een goedkope bureaustoel is vaak niet voorzien van alle specificaties om een juiste zithouding aan te nemen. Helaas wordt prijs en design vaak meer gewaardeerd dan kwaliteit en functionaliteit. Investeren in de juiste bureaustoel, is investeren in je gezondheid.

Bureaustoeldiscounter review: Design vs. Ergonomisch

Als medewerkers van een webshop brengen wij volle werkdagen door achter een computerscherm en weten we hoe belangrijk het is een goede bureaustoel te hebben die bij je past. Van luxe designer directiestoel, tot een professionele gamestoel of een goedkope ergonomische bureaustoel. Natuurlijk is er binnen ons kantoor een top 5 en die delen wij graag met je! 

#5 Torino Wit - minimalistisch design, praktisch in gebruik 

We trappen de top 5 af met de bureaustoel Torino Wit. Wie zegt dat een bureaustoel enkel functioneel moet zijn? Het witte frame met de witte wieltjes in contrast met de zwarte zitting en lichtgrijze netstof in de rugleuning zorgen voor een uniek design dat past binnen ieder modern kantoor. Het netstof zorgt tevens voor goede ventilatie. Stevig, simpel en praktisch. 

#4 Ergohuman Classic - eersterangs ergonomisch comfort 

De Ergohuman Classic is de Ferrari onder de bureaustoelen, modern én sportief. Er zit een prijskaartje aan, maar dit pareltje is het zeker waard. Deze ergonomische bureaustoel is volledig in te stellen voor een optimale zithouding. De meebewegende onderrugsteun past zich automatisch aan op je lichaamsgewicht. Ergonomie van de bovenste plank.

#3 Valencia 100% Leer - optimale wendbaarheid 

Op nummer 3 komt de wendbare bureaustoel Valencia van 100% leder. Ergonomisch gezien scoort deze design bureaustoel minder hoog, maar de luxe uitstraling en wendbaarheid compenseren de score.  Het chroomkleurige frame en onderstel geven het chique karakter dat deze bureaustoel verdiend. 

Door de lage rugleuning blijft het overzichtelijk op kantoor. Daarnaast wordt deze bureaustoel menigmaal particulier besteld en staat dus al in veel thuiskantoren en hobbykamers. Gemakkelijk in gebruik, slijtvast en simpel te reinigen. Beschikbaar in de kleuren zwart, wit en cognac. 

*Ook beschikbaar op onze webshop in duurzaam PU-leder en hoogwaardig textiel.

#2 Ergo - goede ergonomische bureaustoel met flair

Deze bureaustoel biedt comfort voor een zeer betaalbare prijs. De verstelbare armleuningen zijn stapsgewijs in vijf hoogtes instelbaar. De lendesteun zorgt voor een actieve werkhouding en verbeterde prestaties op kantoor. 

Zowel de hoofdsteun als de lendesteun zijn niet verstelbaar, waardoor de Ergo op ergonomisch vlak punten laat liggen. Ze zitten vast aan een S-vormige, chroomkleurige constructie die synchroon loopt aan de rugleuning wat zorgt voor een moderne uitstraling binnen ieder kantoor. Op prijs-/prestatieverhouding scoort deze ergonomische stoel een 10! 

#1 Madrid 100% Leer - elegant voor in ieder kantoor

De duidelijke nummer 1 van onze lijst is de veel gewaardeerde, tevens meest verkochte bureaustoel Madrid. Het materiaal van de bekleding bestaat uit hoogwaardig echt leder. De S-vormige rugleuning bestaat uit één geheel, waardoor de Madrid een chique uitstraling heeft. Deze betaalbare bureaustoel zorgt voor een stijlvolle presentatie richting klanten en relaties. 

Het onderstel is gemaakt van luxe materialen, waardoor deze elegante bureaustoel jarenlang bestand is tegen veelvuldig gebruik. Eveneens slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Een opvaller binnen ieder kantoor! 

*Ook beschikbaar op onze webshop in duurzaam PU-leder en hoogwaardig textiel. Ideaal te combineren met de bureaustoel Valencia.

Bureaustoel kopen? Bekijk al onze bureaustoelen.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een bureaustoel? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.