...
Kopers-bescherming
4.36/5.00
Laden...

Voordelen ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel biedt vele voordelen voor je gezondheid. Benieuwd welke voordelen dat precies zijn? Lees dan snel verder.

Heb je regelmatig last van je rug of nek na een lange werkdag? Dan doe je er verstandig aan eens kritisch naar je werkplek te kijken. Staat je bureau wel op de juiste hoogte? En is je bureaustoel wel afgestemd op jouw lichaam? Met name dit laatste heeft veel invloed op je zithouding.

Bekijk alle ergonomische bureaustoelen

Deze voordelen biedt een ergonomische stoel

Een goede ergonomische bureaustoel heeft vele voordelen ten opzichte van een reguliere bureaustoel. Wij sommen de belangrijkste hieronder voor je op:

1. Verbeter je zithouding

Een ergonomische stoel zorgt voor een betere zithouding. En dat is gunstig op vele fronten! Zo ben je productiever en actiever.

2. Voorkom rug- en nekklachten

Niet alleen zware lichamelijk beroepen eisen hun tol. Onderschat langdurig (verkeerd) zitten niet. Met een ergonomische stoel die je geheel op jouw lichaam kunt afstemmen voorkom je pijnlijke klachten

3. Verbeter de doorbloeding

Als je bureaustoel te hoog is, benauw je de bloedvaten in je benen. Dit zorgt voor een slechte doorbloeding van je benen. Daardoor kun je behalve koude voeten, op lange termijn ook last krijgen van minder gevoel in je benen

4. Verminder stress

Door een comfortabele zithouding ben je productiever. En dat heeft nog een prettig ander voordeel; minder stress. Je krijgt simpelweg meer gedaan op een werkdag omdat je meer gefocust bent.

Ergonomische bureaustoel kopen? Bekijk al onze ergonomische bureaustoelen hier.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een bureaustoel? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.