...
Kopers-bescherming
Goed
4.37/5.00
Laden...

Verantwoorde bureaustoelen

Een bureaustoel is bedoeld om op te werken, belangrijk dus dat deze goed zit. Maar naast het praktische, wil je niet dat de stoel afbreuk doet aan je mooie kantoor. Dat betekend keuzes maken. Wat is een verantwoorde keuze? En waar let je op?

Bekijk alle ergonomische bureaustoelen

Welke bureaustoel bij rugklachten?

Rugklachten zijn één van de meest gehoorde lichamelijke kwalen. Het belemmert je niet alleen in lichamelijk werk, ook langdurig zitten kan ondraaglijk zijn. Daarom des te belangrijker om te kiezen voor een goede bureaustoel als je last hebt van je rug.

Kies in ieder geval voor een bureaustoel met verstelbare lendensteun. Deze kun je positioneren in je onderrug, waardoor je de natuurlijke S-vorm van de ruggengraat ondersteunt. Let er verder op dat de bureaustoel verstelbaar is in hoogte en dat de armleuningen goed af te stellen zijn.

Hoe zit je goed op je bureaustoel?

Een goede houding op je bureaustoel begint met het juist instellen van de stoel.

  • Stel de zithoogte zo in dat je benen een hoek van 90 graden maken. Het is belangrijk dat de stoel niet in je benen en/of knieholten drukt. Daarmee belemmer je de doorbloeding.
  • Heeft de stoel een lendensteun? Dan hoort deze in de holte van je onderrug te vallen. Ben je klein of juist erg lang, kies dan bij voorkeur een stoel waarvan de lendensteun verstelbaar is.
  • De armleuningen van de stoel moeten zo afgesteld zijn dat je armen een hoek van 90 graden maken. Staan ze te hoog, dan trek je je schouders op, met spanning in je nek als gevolg.

Wat is een goede ergonomische bureaustoel?

Ergonomische stoelen zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Vanzelfsprekend heeft een duurdere stoel uitgebreidere mogelijkheden. Maar een goede stoel hoeft niet perse duur te zijn. In ons assortiment vind je diverse budget bureaustoelen met ergonomische functies zoals bureaustoel Napoli, bureaustoel Ergo, bureaustoel Heavy Duty en bureaustoel Ancona. Buiten het ergonomische design, zien deze stoelen er ook mooi uit. Daarnaast hebben we diverse gamestoelen in het assortiment welke perfect zijn voor zowel gamers als thuiswerkers. Meer tips voor het inrichten van een thuiswerkplek lees je hier.

Ergonomische bureaustoel kopen? Bekijk al onze ergonomische bureaustoelen hier.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een bureaustoel? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.