check Gratis bezorging vanaf 10,-

Hoe kies ik de juiste bureaustoel?

De diversiteit aan typen bureaustoelen is groot. Zo zijn er design bureaustoelen, ergonomische bureaustoelen, vergaderstoelen en ga zo maar door. Hieronder lichten we de verschillende types toe. Aan de hand daarvan kun je bepalen welke stoel het beste aansluit bij jouw wensen.

Bekijk alle bureaustoelen

Typen bureaustoelen

Design bureaustoel

Stel je het uiterlijk van de stoel boven het comfort? Dan is een design bureaustoel jou op het lijf geschreven! Design stoelen zijn vaak afgeleid van ontwerpen van bekende designers. Ze zijn een echte blikvanger in je kantoor, maar misstaan ook zeker niet in je home office.

Ergonomische bureaustoel

Wie lange dagen achter een bureau doorbrengt, doet er verstandig aan te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Deze kun je perfect afstellen op jouw lichaam. Zo heb je altijd een goede zithouding en blijven pijnklachten je bespaard.

Budget bureaustoel

Heb je een beperkt budget, maar wil je je kantoor toch voorzien van nieuwe stoelen? Er is een flink aanbod budget bureaustoelen op de markt. Waaronder stoelen met ergonomische opties, design stoelen en gamestoelen.

Directiestoel

Directiestoelen zijn vaak wat luxere bureaustoelen en altijd voorzien van een hoge rugleuning. Daarnaast zijn ze meestal voorzien van een hoofdsteun en bekleed met luxere materialen zoals leder. Je ziet dit type stoelen terug bij directeurs en directieleden, daar dankt de stoel zijn naam dan ook aan.

Vergaderstoel

Een vergaderstoel is zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld voor een vergaderruimte. Het zijn mooi vormgegeven stoelen, afgewerkt met chroom en luxe bekleding. Daardoor kunnen ze ook prima dienst doen als eettafel stoel. Vergader stoelen zijn echter niet gemaakt om volledige werkdagen op door te brengen. Je kunt ze niet verstellen waardoor je zithouding niet optimaal is.

Gamestoel

Gamestoelen zijn speciaal ontwikkeld om in te gamen. Ze bieden hoog comfort en uitstekende ondersteuning voor urenlang gameplezier achter je PC of spelcomputer.

Bureaustoel kopen? Bekijk al onze bureaustoelen.
 
Meer hulp nodig bij het kiezen van een bureaustoel? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.