check Gratis bezorging vanaf 10,-

Hoe moet ik mijn bureaustoel goed instellen?

Een goed ingestelde bureaustoel zorgt er niet alleen voor dat je comfortabel de werkdag doorkomt, het voorkomt ook vervelende pijnklachten. Met onderstaande tips ben je gegarandeerd van een goede zithouding.

 constructie foto bureaustoel instellen

Bekijk alle bureaustoelen

Een goede zithouding op je bureaustoel

De juiste werkhouding aannemen blijft voor veel mensen lastig. Met name je bureaustoel heeft hier veel invloed op. De verkeerde stoel zorgt er simpelweg voor dat je verkeerd zit. Is de stoel te hoog, dan kunnen je voeten de grond niet raken en belemmer je de doorbloeding. Biedt de rugleuning niet voldoende ondersteuning, dan heb je al snel de neiging om onderuit gezakt te gaan zitten. Niet iedere bureaustoel is dus een goede bureaustoel! Op de lange termijn zorgt een verkeerde houding ervoor dat je pijnlijke rug-, nek- of schouderklachten krijgt. En je wil natuurlijk voorkomen dat je met die klachten bij de huisarts of therapeut terecht komt.

Zit je dagelijks vele uren aaneengesloten aan een bureau? Dan doe je jezelf een groot plezier door een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Het voordeel dat dit type stoelen biedt ten opzichte van reguliere stoelen is dat ze volledig naar je lichaam aan te passen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de ondersteuning in de onderrug aanpassen en de hoogte van de armleuningen verstellen.

Algemene tips voor het instellen van je bureaustoel

  • Je benen moeten een hoek van 90 graden maken. Zorg ervoor dat je knieën nooit boven je heupen uit komen en dat je voeten de grond raken.
  • Let erop dat je bureaustoel niet te diep is. Er moet ongeveer een vuist tussen de voorkant van de zitting en je knieholte kunnen. Zo kun je goed met je rug tegen de rugleuning zitten en voorkom je dat je zenuwen en bloedvaten bekneld raken. Kies daarom bij voorkeur voor een stoel waarvan de zitdiepte verstelbaar is.
  • Je armen moeten een hoek van 90 graden maken. Als de armleggers te hoog zijn ga je automatisch je schouders optrekken. Zijn ze te laag dan heb je de neiging onderuit te zakken. Als de armleuningen van de stoel verstelbaar zijn, ben je zeker van een goede houding.
  • Wil je je nek af en toe even rust gunnen, kies dan voor een stoel met neksteun.
  • Last but not least! De hoogte van je bureau is ook heel belangrijk. Schaf er daarom altijd een aan waarvan de hoogte verstelbaar is, zodat je deze kunst afstellen op jouw lengte.
Bureaustoel kopen? Bekijk al onze bureaustoelen.
 
Meer hulp nodig bij het kiezen van een bureaustoel? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.