...
Kopers-bescherming
4.36/5.00
Laden...

Beste ergonomische bureaustoel 2022

Als je een behoorlijk bedrag neerlegt voor een nieuwe bureaustoel dan wil je natuurlijk wel de beste bureaustoel. Ieder jaar zoeken wij de meest comfortabele bureaustoelen voor jou uit. Benieuwd naar wat de beste ergonomische bureaustoelen van 2022 zijn? Lees dan snel verder!

Afvinken eisen bureaustoel

Bekijk alle ergonomische bureaustoelen

Top 10 ergonomische bureaustoelen

Van alle soorten bureaustoelen is de ergonomische veruit het populairste. Logisch als je het ons vraagt! Want hoewel een mooi design heel aantrekkelijk is, zijn rugklachten minder aantrekkelijk. Een ergonomische bureaustoel kun je volledig aanpassen aan jouw lichaam. Zo voorkom je klachten door langdurig zitten.

 

 

 

Het aanbod ergonomische stoelen is gigantisch. Om je te helpen kiezen, hebben wij een lijstje gemaakt van onze favoriete ergonomische bureaustoelen. De "bureaustoel top 10". Om een eerlijk oordeel te kunnen geven over de beste ergonomische bureaustoelen, hebben wij het lijstje onderverdeeld in vijf stoelen tot 200 euro en vijf stoelen vanaf 200 euro. Een duurdere bureaustoel is op ergonomisch vlak vaak beter vormgegeven, maar dat wil niet zeggen dat een goedkope stoel niet goed kan zijn.

Betaalbare ergonomische bureaustoel onder €200

Voor minder dan 200 euro kun je een goede bureaustoel kopen. Verwacht echter geen geavanceerde technieken. Zo kun je bij zogenaamde budget stoelen meestal de zitdiepte en de rugleuning niet verstellen. Desondanks is het een flinke verbetering ten opzichte van een normale stoel. Zeker wanneer je meer dan 4 uur per dag op je bureaustoel zit. Meer over de voordelen van een ergonomische bureaustoel lees je hier.

 1. Bureaustoel Napoli
   

  Ergonomisch verstelbaar Bureaustoel Napoli beschikt over zithoogte verstelling, een verstelbare lendensteun en in hoogte verstelbare armleuningen. Dit vormt de basis voor een goede zithouding.

  Materiaal Stoffen zitting, mesh bekleding en kunststof delen.

  Design Strak en modern met rechte lijnen. Een tijdloos model uitgevoerd in effen zwart.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Napoli goed. De stoel heeft een zachte zitting en ademende rugleuning met verstelbare lendensteun.

  Ons oordeel Dit is veruit het meest populaire model en dat is niet zonder reden! Met zijn strakke design en diverse verstelmogelijkheden is dit een absolute aanwinst voor op kantoor. Goede kwaliteit voor een scherpe prijs.

  Prijs €129

 2. Bureaustoel Ancona
   

  Ergonomisch verstelbaar Bureaustoel Ancona beschikt over de meest voorkomende ergonomische features; verstelbare zithoogte, lendensteun en in hoogte verstelbare armleuningen. Als aanvulling heeft de stoel een in hoogte verstelbare hoofdsteun.

  Materiaal Stoffen zitting, mesh bekleding en kunststof delen.

  Design Deze moderne bureaustoel is volledig in zwart uitgevoerd. Eenvoudig, maar tres chic!

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Ancona goed. De stoel heeft een zachte zitting en ademende rugleuning met lendensteun.

  Ons oordeel Deze bureaustoel is dankzij de hoofdsteun erg prettig als je veel naar een beeldscherm kijkt. De voorgevormde lendensteun veert mee en vormt zich naar jouw rug. Kortom; een comfortabele stoel voor een ontspannen werkdag.

  Prijs €169 

 3. Bureaustoel Robust XXL  
  bureaustoel ergonomisch

  Ergonomisch verstelbaar Bureaustoel Robust XXL is extra stevig waardoor deze geschikt is voor gebruikers met een gewicht tot 150 kg. De stoel beschikt over zithoogte verstelling, lendensteun en in hoogte verstelbare armleuningen. Als aanvulling heeft de stoel een in hoogte verstelbare hoofdsteun.

  Materiaal Stoffen zitting, mesh bekleding, metalen kruisvoet en kunststof delen.

  Design Een echte klassieker dankzij de zwarte bekleding in combinatie met zilverkleurige details.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Robust XXL goed. De stoel heeft een zachte zitting en ademende rugleuning met lendensteun.

  Ons oordeel Eén van de best verkochte bureaustoelen dit jaar. En dat is niet onterecht! Smaakvol vormgegeven en comfortabel om op te werken.

  Prijs €159 

 4. Bureaustoel Ergo


  Ergonomisch verstelbaar Bureaustoel Ergo beschikt over de meest voorkomende ergonomische features; zithoogte verstelling, lendensteun en in hoogte verstelbare armleuningen. Als aanvulling heeft de stoel een hoofdsteun.

  Materiaal Stoffen zitting, mesh bekleding, metalen kruisvoet en kunststof delen.

  Design Klassieke vormgeving voorzien van zwarte bekleding en zilverkleurige details.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Ergo goed. De stoel heeft een zachte zitting, ademende rugleuning met lendensteun en de hoofdsteun biedt extra ondersteuning.

  Ons oordeel Een fijne basic bureaustoel. Afgewerkt met chroomkleurige details voor net dat beetje extra luxe.

  Prijs €139

 5. Bureaustoel Flex
  Ergonomisch verstelbaar
  Bureaustoel Flex is voorzien van zithoogte verstelling, geïntegreerde lendensteun en verstelbare armleuningen.

  Materiaal Stoffen bekleding en kunststof delen.

  Design Deze bureaustoel heeft een uniek design gebaseerd op de menselijke ruggengraat. Een eye-catcher die zeker niet onopgemerkt blijft in je kantoor!

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Flex goed. De stoel heeft een zachte, ergonomisch gevormde zitting en meebewegende rugleuning.

  Ons oordeel Deze stoel zit ontzettend comfortabel en biedt optimale ondersteuning dankzij de unieke vormgeving. De rugleuning bestaat uit flexibele losse stroken die meebewegen met je rug. Hoe bijzonder is dat!

  Prijs €169

Beste ergonomische bureaustoel boven €200

Met een hoger budget kom je uit bij de betere ergonomische bureaustoelen. Denk aan opties als een verstelbare lendensteun, zitneigverstelling en zwenkbare armpads. Hieronder sommen wij de 5 toppers voor 2022 voor je op.

 1. Bureaustoel Joy Comfort  Ergonomisch verstelbaar Deze bureaustoel beschikt over een in hoogte verstelbare zitting en rugleuning, zitdiepteverstelling, verstelbare lendensteunen, flexibele hoofdsteun en 4D armleuningen.

  Materiaal Stoffen zitting, mesh bekleding, metalen kruisvoet en kunststof delen.

  Design Strakke lijnen kenmerken het design van deze stoel. De zilverkleurige stervoet contrasteert mooi met de zwarte bekleding.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Joy zeer goed. De stoel heeft een zachte zitting, ademende rugleuning met lendensteun en de hoofdsteun biedt extra ondersteuning.

  Ons oordeel Deze bureaustoel is een echte aanrader! Waarom? Scherp geprijsd en toch voorzien van alle belangrijke ergonomische verstel mogelijkheden waaronder zitdiepte verstelling en een in hoogte verstelbare rugleuning.

  Prijs €289
 2. Bureaustoel Luxurious Comfort

  bureaustoel zwart

  Ergonomisch verstelbaar Deze bureaustoel beschikt over een in hoogte verstelbare zitting en rugleuning, zitdiepteverstelling, flexibele lendensteunen, hoofdsteun en in hoogte verstelbare armleuningen.

  Materiaal
  Ademende mesh bekleding, metalen kruisvoet en kunststof delen.

  Design Modern en een tikje futuristisch. De zilveren details geven de stoel een chique look.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Luxurious zeer goed. De stoel heeft een ronde zitting, flexibele rugleuning met lendensteun en de hoofdsteun biedt extra ondersteuning.

  Ons oordeel Een zeer comfortabele bureaustoel met een modern design. Deze stoel beschikt over alle benodigde mogelijkheden om je zithouding aan te passen.

  Prijs €369
 3. Bureaustoel Ergohuman Classic
  kantoorstoel met nek leuning

  Ergonomisch verstelbaar Deze bureaustoel beschikt over een in hoogte verstelbare zitting en rugleuning, zitdiepteverstelling, verstelbare lendensteunen, flexibele hoofdsteun en 3D armleuningen.

  Materiaal
  Grof geweven ademende mesh bekleding, aluminium kruisvoet en frame met kunststof delen.

  Design Modern en een tikje futuristisch. De diepzwarte mesh bekleding heeft een bijzonder motief wat de stoel een luxe look geeft.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Ergohuman uitstekend. De stoel heeft een ronde zitting, flexibele rugleuning met lendensteun en de hoofdsteun biedt extra ondersteuning. Alle instellingen kunnen worden geregeld met één hendel.

  Ons oordeel De absolute topper onder de ergonomische stoelen. Uiterst comfortabel, perfecte ondersteuning van de rug voorzien van ergonomie keurmerk.

  Prijs €689
 4. Bureaustoel Enjoy Classic
  kantoor stoel ergonomisch

  Ergonomisch verstelbaar Deze bureaustoel beschikt over een in hoogte verstelbare zitting en rugleuning, zitdiepteverstelling, verstelbare lendensteunen, flexibele hoofdsteun en 3D armleuningen.

  Materiaal
  Grof geweven ademende mesh bekleding, aluminium kruisvoet en frame met kunststof delen.

  Design Het design van deze stoel is modern, simpel en toch bijzonder. Leuk detail is het raamwerk van de rugleuning dat door de mesh bekleding heen schijnt.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel Enjoy zeer goed. De stoel heeft een ronde zitting, flexibele rugleuning met geïntegreerde lendensteun en de hoofdsteun biedt extra ondersteuning. Alle instellingen kunnen worden geregeld met één hendel.

  Ons oordeel Iets minder geavanceerd als zijn broer op plek 1 en dus iets gunstiger geprijsd, maar nog altijd voorzien van de beste ergonomische functies.

  Prijs €579
 5. Bureaustoel B05
  ergonomische bureau stoel

  Ergonomisch verstelbaar Deze bureaustoel beschikt over een in hoogte verstelbare zitting en rugleuning, zitdiepteverstelling, verstelbare lendensteunen en 5D armleuningen.

  Materiaal
  Stoffen zitting, mesh bekleding en kunststof delen.

  Design Modern, tijdloos en chique. De vormgeving van deze stoel laat niets te wensen over.

  Comfort Qua comfort scoort bureaustoel B05 zeer goed. De stoel heeft een extra dikke en zachte voorgevormde zitting, ademende rugleuning met lendensteun en de hoofdsteun biedt extra ondersteuning.

  Ons oordeel Een zeer comfortabele bureaustoel met alle benodigde mogelijkheden om de stoel aan te passen aan jouw lichaam. Uniek: deze stoel heeft 5D armleuningen die je op 5 manieren kunt verstellen.

  Prijs
  €369

Ergonomische bureaustoel test

Voordat een ergonomische bureaustoel de winkel in gaat, wordt deze uitvoerig getest. Bij een ergonomische bureaustoel met keurmerk ben je er zeker van dat de stoel de nodige tests glansrijk heeft doorstaan. Tot deze tests behoren niet alleen duurzaamheidstests. Ook de ergonomie van de stoel wordt onder de loep genomen. Zo kijkt men bijvoorbeeld naar de vorm van de rugleuning en de mogelijkheden tot verstellen. Denk aan zitdiepteverstelling en verstelbare armleuningen.

Bureaustoel instellen

Jouw favoriete bureaustoel gevonden? Zorg dan dat je deze op de juiste manier instelt zodat je goed zit.

 • Je benen moeten een hoek van 90 graden maken. Zorg ervoor dat je knieën nooit boven je heupen uit komen en dat je voeten de grond raken.
 • Er moet ongeveer een vuist tussen de voorkant van de zitting en je knieholte kunnen. Zo kun je goed met je rug tegen de rugleuning zitten en voorkom je dat je zenuwen en bloedvaten bekneld raken. Kies daarom bij voorkeur voor een stoel waarvan de zitdiepte verstelbaar is.
 • Je armen moeten een hoek van 90 graden maken. Als de armleggers te hoog zijn ga je automatisch je schouders optrekken. Zijn ze te laag dan heb je de neiging onderuit te zakken. Kies daarom altijd voor een stoel waarvan je de armleuning hoogte kunt verstellen.
 • Heeft de stoel een verstelbare lendensteun? Positioneer deze dan in je onderrug.
 • Wil je je nek af en toe even rust gunnen, kies dan voor een stoel met nek/hoofdsteun.

Ergonomische bureaustoel kopen? Bekijk al onze ergonomische bureaustoelen hier.

Heb je meer hulp nodig bij het kiezen van een bureaustoel? Bekijk onze keuzehulp pagina eens. Of neem contact met ons.