•  Gratis verzending vanaf €10,-
 •  Veilig betalen
 •  Snelle levering
 •  14 dagen bedenktermijn

Swipe to the right

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Uitprinten
8 februari 2018

Zit jij lange dagen aan je bureau? En heb je aan het eind van de dag last van een pijnlijke rug, nek of schouders? Dan wordt het tijd voor een goede bureaustoel! In deze blog lees je alles over de voordelen van een ergonomische bureaustoel.

Voorkomen is beter dan genezen!
De juiste werkhouding aannemen blijft voor veel mensen lastig. Met name je bureaustoel heeft hier veel invloed op. De verkeerde stoel zorgt er simpelweg voor dat je verkeerd zit. Is de stoel te hoog, dan kunnen je voeten de grond niet raken en belemmer je de doorbloeding. Biedt de rugleuning niet voldoende ondersteuning, dan heb je al snel de neiging om onderuit gezakt te gaan zitten. Niet iedere bureaustoel is dus een goede bureaustoel! Op de lange termijn zorgt een verkeerde houding ervoor dat je pijnlijke rug-, nek- of schouderklachten krijgt. En je wil natuurlijk voorkomen dat je met die klachten bij de huisarts of therapeut terecht komt.

Zit je dagelijks vele uren aaneengesloten aan een bureau? Dan doe je jezelf een groot plezier door een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Het voordeel dat dit type stoelen biedt ten opzichte van reguliere stoelen is dat ze volledig naar je lichaam aan te passen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de ondersteuning in de onderrug aanpassen en de hoogte van de armleuningen verstellen.


Ergonomische bureaustoel verstellen
Ergonomische bureaustoelen bieden tal van mogelijkheden om deze perfect op jouw lichaam af te stellen. Standaard behoren tot de mogelijkheden:

 1. Zithoogteverstelling
 2. In hoogte verstelbare armleggers
 3. Lendensteun (extra ondersteuning in de onderrug voor een natuurlijke S-vorm van de wervelkolom)
 4. Gewichtsregeling (om op basis van jouw lichaamsgewicht af te stellen hoe makkelijk de rugleuning naar achter kantelt)

Optioneel:

 1. Zitdiepteverstelling
 2. In hoogte verstelbare rugleuning
 3. Verstelbare lendensteun
 4. In breedte verstelbare armleggers
 5. Synchroontechniek (zorgt ervoor dat de zitting evenredig met de rugleuning mee naar achter kantelt, zo blijft de zithoek gelijk)

Algemene tips voor een goede zithouding op je bureaustoel

 • Je benen moeten een hoek van 90 graden maken. Zorg ervoor dat je knieën nooit boven je heupen uit komen en dat je voeten de grond raken.
 • Let erop dat je bureaustoel niet te diep is. Er moet ongeveer een vuist tussen de voorkant van de zitting en je knieholte kunnen. Zo kun je goed met je rug tegen de rugleuning zitten en voorkom je dat je zenuwen en bloedvaten bekneld raken.
 • Je armen moeten een hoek van 90 graden maken. Als de armleggers te hoog zijn ga je automatisch je schouders optrekken. Zijn ze te laag dan heb je de neiging onderuit te zakken.
 • Last but not least! De hoogte van je bureau is ook heel belangrijk. Schaf er daarom altijd een aan die in hoogte verstelbaar is, zodat je deze kunst afstellen op jouw lengte.

Ergonomische bureaustoel kopen? Je kunt ons gehele assortiment hier vinden.