•  Gratis verzending vanaf €10,-
  •  Veilig betalen
  •  Snelle levering
  •  14 dagen bedenktermijn

Swipe to the right

De juiste werkhouding creëren

Uitprinten
8 maart 2017

Tegenwoordig vinden zoveel dingen online plaats, dat velen van ons de hele dag naar een beeldscherm staren. Dat is niet alleen slecht voor je ogen, maar ook voor de rest van je lichaam. Want hoe zit jij achter je bureau? De meesten hebben geen idee wat een goede werkhouding inhoudt en hebben soms zelfs lichamelijke klachten. Het is verstandig om je eens te verdiepen in de juiste werkhouding om klachten te verhelpen of juist te voorkomen. Lees snel verder voor een aantal tips om de juiste werkhouding te creëren!

De juiste werkhouding


Bij een goede werkhouding komt meer kijken dan je denkt! Het is namelijk afhankelijk van allerlei factoren waar je rekening mee dient te houden. De juiste werkhouding is een ontspannen houding, waarbij je lichaam zo min mogelijk wordt belast. Het gaat hierbij niet alleen om je rug, maar ook om je nek, schouders, benen en voeten. Natuurlijk moet er dan ook nog rekening worden gehouden met de ogen. Wat bij velen wel bekend is, is dat een rechte rug erg belangrijk is. Een goede bureaustoel is daarom al het halve werk! Maar er komt meer bij kijken.

De juiste werkhouding creëren


Wanneer je de juiste werkhouding wilt creëren, dien je rekening te houden met de gehele werkplek. Hierbij kun je denken aan de bureaustoel, het bureau en het beeldscherm. Een goede bureaustoel is er een die je kunt afstellen op jouw lichaam. Onze ergonomische bureaustoelen zijn hier uitermate geschikt voor. Indien je, ook na het afstellen van het bureau, niet met je voeten bij de grond kunt, kun je een voetensteun gebruiken. Dan is het nog belangrijk om je beeldscherm recht voor je te zetten, de bovenkant van je scherm moet op ooghoogte zitten. De afstand tussen jou en je beeldscherm is de lengte van een gestrekte arm. Indien je documenten gebruikt kun je deze het beste tussen je toetsenbord en het beeldscherm leggen.

Overige tips

Indien je de bovenstaande tips uitvoert, creëer je een werkhouding die al een stuk gezonder is voor je. Maar nog steeds geldt dan dat het niet gezond is om de hele dag alleen maar te zitten. Het is daarom verstandig om geregeld van werkhouding te wisselen. Neem ook genoeg kleine pauzes en wissel je werkzaamheden om de zoveel tijd af. Je kunt er voor kiezen om eens staand te lunchen (ga bijvoorbeeld wandelen) of staand te vergaderen. Geef je ogen geregeld even rust tussendoor, anders heb je kans op vermoeide ogen en hoofdpijn. Het kan daarom verstandig zijn om af te wisselen tussen typen en schrijven. En wat denk je van de de ruimte waar je in werkt? Zorg dat er genoeg frisse lucht naar binnen kan!